Bodymap-lesgevers

Team Bodymap-lesgevers

Liesbeth Verhoeven

Hallo,

Ik ben Liesbeth Verhoeven.

Van opleiding ben ik Licentiate Lichamelijke opvoeding en Motorisch Remedial teacher.

Ik ben al jaren gepassioneerd door kinderen, beweging en ontwikkeling van de hersenen, en blijf me dan ook verdiepen in deze fascinerende wereld.

Vanuit de passie om deze kennis door te geven is 'Bodymap' opgericht.

In samenwerking met Ann De Wilde is Bodymap uitgegroeid tot een kwaliteitsvol opleidingscentrum.

Ondertussen breidt ons Bodymapteam uit met gepassioneerde Bodymapcoaches die het hele land doorkruisen om het belang van spelen en bewegen te promoten.Ann De Wilde

Hallo,

Ik ben Ann De Wilde.

Reeds vele jaren ben ik gepassioneerd bezig met kinderen en hun ontwikkeling. Nadat ik jonge kinderen mocht laten genieten van beweging op school, vroeg Liesbeth me om Bodymap mee uit te bouwen.

Hier heb ik geen moment aan getwijfeld. Op deze manier kon ik immers volledig voor mijn passie gaan, kennis en ervaring delen in functie van ‘onze’ kinderen.
Helen Geets

Hallo,

Ik ben Helen Geets en ik ben dansdocent en kinderyoga docent.

Als dansdocent ben ik dagelijks bezig met de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen.

Als kinderyoga docent probeer ik kinderen te helpen om hun innerlijke kracht te vinden, zichzelf beter te leren kennen en hen manieren te leren om zich te ontspannen.

Als mama ben ik vooral bezorgd over de ontwikkeling van mijn kind in onze cognitieve, prestatiegerichte multimediamaatschappij…

Toen ik Bodymap leerde kennen wist ik onmiddellijk dat ik “iets” voor hen wilde gaan doen, op de één of andere manier wilde ik mijn steentje bijdragen aan het mooie en belangrijke werk dat zij verrichten. Dat “iets” heeft zich vertaald in het verzorgen van workshops op scholen waarin het belang van yoga op school wordt benadrukt.
Lief Graré

Hallo,

Ik ben Lief Graré. Ik ben al 34 jaar actief in het kleuteronderwijs en heb ervaring bij alle leeftijden. Ik volgde de voortgezette lerarenopleiding (VOZO) en ben sinds 2003 zorgjuf bij de kleuters.

Doordat kinderen thuis veel minder bewegingskansen krijgen gaan ze vaak met een onrijp zenuwstelsel naar het eerste leerjaar. Het is noodzakelijk dat kleuters veel en gericht bewegen om alle vaardigheden te verwerven! Door het ontwikkelingslab actief te gebruiken merken we dat kleuters positief evolueren. En het grootste voordeel is dat kleuters enorm graag bewegen en heel gemotiveerd zijn om dit te doen. Daarom ben ik me nog meer gaan verdiepen in de visie van Bodymap en geef ik nu ook opleidingen aan scholen en ouders. Vanuit deze visie heb ik ook speeldozen ontwikkeld waarmee kinderen spelenderwijs en gericht heel wat vaardigheden ontwikkelen! (www.beidehandjes.be

 Tinneke Verlinden

Hallo,

Mijn naam is Tinneke Verlinden. Ik ben licentiate Lichamelijke Opvoeding, studeerde samen met Liesbeth.

Nadien kwamen we elkaar weer tegen aan de poort van de kleuterschool.

Vanaf toen heb ik al in heel wat kleuterprojecten samengewerkt met Liesbeth.

Ik startte ook in het kleuter- en lager onderwijs als muzische vormer en coach. Toch ook weer om kinderen, naast de schoolse vaardigheden zoals lezen en rekenen, andere talenten te laten ontdekken. Om kinderen ruim te vormen en zo aan een mooi zelfbeeld te werken.

Ondertussen kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij Bodymap. Zo komen een aantal puzzelstukjes samen! Samen met leerkrachten, kinderverzorgers en ieder die bezig is met het belang van het kind, ervoor zorgen dat onze kinderen de kans krijgen om te spelen en om alle juiste motorische prikkels te ervaren! Ook op muzisch vlak kan dat een mooie combinatie zijn!Chrina Jansen

Hallo,

Ik ben Chrina Jansen.

Ik heb jaren met veel plezier voor de klas gestaan als groepsleerkracht basisonderwijs. Daarna heb ik me geschoold in reflexintegratie en ben ik een eigen praktijk gestart. Het is fijn om kinderen te begeleiden die in hun ontwikkeling tegen uitdagingen aanlopen. Maar hoe fijn zou het zijn om te voorkomen dat deze kinderen ergens vastlopen? Mijn honger naar kennis bracht me steeds meer inzichten op het gebied van psychomotoriek. Het was onvermijdelijk dat ik vroeg of laat zou kennis maken met de gepassioneerde dames van Bodymap. Ik was meteen in de ban van hun concept. Ik ben nu de uitdaging aangegaan om het gedachtegoed van Bodymap in Nederland uit te dragen. Als Bodymapcoach kan ik fascinerende kennis en inzichten breed delen. Zodat we met veel betrokken mensen voor de nieuwe generatie kinderen het verschil kunnen maken: veel bewegen én gericht bewegen om de ontwikkeling van kinderen optimaal te stimuleren.Ik ben Ruth Donders uit Venlo. Al meer dan 20 jaar aan het werk ik met jonge kinderen.

Ik ga en sta helemaal voor het werken vanuit een sterke basis voor kinderen en zo kruiste bodymap mijn pad.

Vanaf dit schooljaar ga ik de bodymap opleiding verzorgen en daar heb ik heel veel zin in!

Samen gaan we voor een sterke basis voor alle jonge kinderen!Ik ben Miek Wauman, afgestudeerd als leerkracht lichamelijke opvoeding in 2005 aan de Artevelde Hogeschool. Ook behaalde ik het Postgraduaat psychomotorische therapie bij kinderen aan Universiteit Gent in 2020. 

Toen ik een paar jaar voor de klas stond als bewegingsleerkracht, volgde onze school een eerste pedagogische studiedag rond Bodymap. Mijn vak, beweging, leek plots veel belangrijker dan ikzelf dacht! Hoe kon het dat ik niets van deze kennis had verworven in mijn opleiding?

Eerst ging ik actief aan de slag met Bodymap binnen mijn school, maar ik wou meer... Na het volgen (soms wel 3 keer) van alle opleidingen Bodymap, startte ik in Sint-Niklaas de Bodymap Boostdagen op, in 2018 startte ik mijn praktijk TOPLOFT als Bodymaptrainer en sinds 2019 ben ik ook actief als nascholer voor Bodymap. Nu, na 17 jaar onderwijs, zette ik de stap om volledig zelfstandig te worden als psychomotorisch therapeut.

Naast opleidingen geven voor Bodymap, verzorg ik ook hun social media en ondersteun ik de B2B verkoop van de speelkalenders.

Bodymap werd na al die jaren zowat mijn tweede thuis!Hallo ik ben Tineke Meens.

Ik ben afgestudeerd als docent Lichamelijke Opvoeding en daarna afgestudeerd als Motorisch remedial teacher en gedragsspecialist. Ik heb vele jaren gewerkt als gymdocent. De afgelopen acht jaar combineer ik dat met mijn werk als opleidingsdocent op het hogeronderwijs. In heb een enorme passie voor bewegen, spelen, (bewegings)onderwijs. Deze passies probeer ik dan ook zo veel mogelijk over te brengen in mijn werk en dagelijkse leven. 

Wie weet komen we elkaar binnenkort tegen! 

 


Download
Voorwaarden Winactie Bodymap Boostdagen.
Adobe Acrobat document 83.1 KB
Bodymap voor Ouders
Bodymap Ontwikkelingslab

Contact

 

Bodymap

Liesbeth Verhoeven

E. liesbeth@bodymap.be

Inschrijven Nieuwsbrief